hotell i centrala London ekonomi bed-and-breakfast

 
 
Central London Hotel
Central London Hotel Home Centrall London Hotell Location Central London Hotel Guide Central London Hotel Customers Central London Hotel Links

   

Den här sidan är en allmän guide om hur man väljer ett hotell i London i klartext! De få tips, som här ges, äger giltighet varhelst ni beslutar er för att bo. Det är ytterst rekommendabelt att ni läser denna sida om ni söker logi till löslig kostnad. Den är en sammanställning av erfarenheter från både resenärer och hotellägare i London. Om ni har några andra synpunkter, tveka inte att skicka oss dem på Click here to email us, så kommer vi att lägga till dem på denna sida.

 

1. Introduktion

London har det största antalet hotell i någon huvudstad eller annan stad i Europa. Trots att en större valfrihet, liksom för alla andra produkter, är positivt för konsumenten, så gör det valet att välja rätt ställe att bo till rätt pris desto svårare.

Det gör inte saken bättre att termer som: "Hotel", "Motel", "Bed and Breakfast", "Guest House", "Lodging" och "hostel" används av olika typer av etablissemang och det faktum att varje term dessutom har skiftande betydelse på olika platser i värden bidar till att skapa förvirring. Så…

2. Hotel, Motel, Bed and Breakfast, Guest House, Lodging and Hostels?

- På ett "hostel", förvänta er att dela rum med upp till 10 andra och att sova i våningssängar. Förvänta er inte mycket service, hygien, toalett på rummet eller någon större frukost. Sanitetsutrymmen delas på "hostels" och rummen är oftast unisex. Bäddning ingår inte heller. Ni får en filt när ni checkar in till att ha på ibland PVC-täckta sängar! "Hostels" passar endast tågluffare och studenter med mycket låg budget. Undvik dem om ni har lite mer pengar att röra er med.

- På ett "guest house""lodging" ibland även på "bed and breakfast" kommer ni att bo i ett privat hus, där oftast ägaren också bor. Standarden är inte så hög, frukosten minimal, om någon, bäddningen oftast obekväm och det kan förekomma restriktioner för er rörelsefrihet speciellt nattetid! Kom ihåg att "B&B" förknippas med lägre standard i USA än i Europa. I Europa är "B&B"-ställen berömda för kortare vistelse både i städer och på landet och har i allmänhet mycket högre standard än i US i förhållande till andra former för övernattnings. "B&B" brukar beteckna tjänsten som sådan och inte vilken typ av företag som driver det.

- På ett 2- eller 3-stjärnigt hotell bör ni få grundläggande hotell-bekvämligheter så att ni kan koppla av och känna er tillfreds. Ni ska kunna förvänta er hög standard på hygien och bekvämlighet, åtminstone likvärdig eller högre än i ert eget hem. Kom ihåg att ni måste känna er hemma och sova lika bra som i er egen säng, om inte bättre.

- På ett 3-,  4- eller 5-stjärnigt hotell bör ni först och främst få vad som gäller för ovanstående men med mer service inom hotellet, en bar, ett gym, etc… 

Om ni planerar att slå er till ro på hotellet för en vistelse välj ett 3-stjärnigt hotell, eller högre. Ni kommer att behöva de extra aktiviteterna för att fördriva tiden och inte bli uttråkade. Men ni kommer att få betala för dem. Om ni behöver ett trevligt, rent och bekvämt ställe att sova och bo på, efter en dags rundturer eller arbete, så ska ni välja ett 2-stjärnigt hotell. Ni får en bekväm säng, TV och möjlighet att blanda en drink medan ni lägger upp fötterna och varvar ner för en god natts sömn. Ni kommer att tjäna in upp till 50% och få vad ni behöver i en förhoppningsvis vänlig och behaglig atmosfär.  

3. Vad betyder stjärnor och diamanter?

Väldigt kortfattat hade Storbritannien traditionellt 1- till 4-stjärniga hotell. 1 var väldigt nödtorftigt och 4 var högst. Under de senaste 10 åren introducerade turistmyndigheterna en diamant-skala för bed-and-breakfast-inrättningar där symbolen ¨ används. Kriterierna för klassifikationen liknar stjärn-skalan , så ett ** är ett ¨¨. Runt om i Europa finns fler klassifikationer inom stjärn-systemet:

* = nödtorftigt, ** = ekonomiklass, *** = turistklass, **** = affärsklass, **** = förstklassigt och ****** = deluxe

Så är t.ex. Falcon Hotel klassat som ett *** i Hotel-Guiden, det största hotell-guide-förlaget i Europa. Men Falcon Hotel använder fortfarande sin gamla engelska 2-stjärniga klassificering, trots att det kan betraktas som ***.

4. Så, då satsar jag på ett 2-stjärnigt hotell, vad kan man förvänta sig att få i centrala London?

Om ni reser i affärer eller som turist och vill spara era pengar till shopping och nöje kommer ni att välja ett 2-stjärnigt hotell i först hand för att det finns en stor prisskillnad mellan ett 2-stjärnigt och ett 3-stjärnigt hotell. Som ett typiskt exempel debiterar ett 3-stjärnigt hotell vid Lancaster Gate (3 min. från Falcon Hotel) 110 pund för ett dubbelrum medan samma rum på Falcon Hotel kostar så lite som 60 pund! Så, om ni väljer ett 2-stjärnigt vad ska ni förvänta er och vad ska ni inte förvänta er:

(a) Renlighet och bekvämlighet

Oavsett vilken klass på hotell ni väljer, måste ni kunna kräva sama klass på städningen i hela hotellet. Inredningen kanske inte är lika luxuös, men måste vara lika funktionell och lika ren.

(b) Service

Ert rum och badrum ska städas, ni bör få nya fräscha handdukar dagligen och sängkläderna bör bytas dagligen. Se upp. Många 2-stjärniga hotell och B&B-inrättningar sparar pengar genom att dra in på presonalen och inte byta handdukar så ofta, vilket sänker den nivån på service och hygien.

(c) Avkoppling

På rummet bör det de viktigaste bekvämligheterna vara likartade, åtminstone en färg-TV och en te-/kaffe-kokare av god kvalitet. Utanför rummet har ett 3-stjärnigt hotell en lounge och en bar. Ett 2-stjärnigt hotell har bara ett frukost-rum. Många människor betraktar hotellbaren som en onödig lyx, dels på grund av det höga priset för drinkarna, dels på grund av bristen på atmosfär. Statistiskt sett, använder 90% av besökarna baren endast flyktigt under vistelsen. Om ni bor på ett centralt beläget 2-stjärnigt hotell har ni möjlighet att besöka många "Public Houses" (barer) i centrala London med en härlig atmosfär och till rimligt pris. Det samma gäller de restauranger ett 3- eller 4-stjärnigt hotell kan tänkas ha.

(d) Badrum

Det är väl känt att tomtpriserna är väldigt höga i London. Därför tvingas många 2- och 3-stjärniga hotell spara in på utrymmet. Riktigt badkar är ovanliga, de flesta hotell har dusch. Tyvärr installerar många hotell, även i de högre klasserna duschkabiner och toalett av flygkabins-storlek. Dessa är lådor med ibland ned till 120x60 cm basyta, som inrymmer en dusch, en toalett och ett handfat, allt-i-ett! Ni kommer att uppleva det som att duscha på toalettstolen och tycka att det känns bekvämare att sitta på toalettstolen medan ni rakar er, än att stå med böjda knän! Det värsta är att det bara finns plats för en person åt gången! Falcon Hotel har inte sådana här kabiner. Alla badrum är av en storlek som ni förväntar er. Likaså kan ni, liksom vi på Falcon Hotel, förvänta er att ha massor med varmt vatten hela dygnet.

(e) Frukost

Många B&B-inrättningar, 2- och t.o.m 3-stjärniga hotell serverar er vad de kallar "continental" frukost. Den består av croissant i en plastpåse med en ask sylt och smör som ni hämtar i receptionen för att konsumera med kaffe eller te som ni lagar i ert rum! Vad är det? Frukosten är det viktigaste målet för en resenär, affärsman eller turist. Ett city-hotell i London måste kunna prestera bättre. Varför gör de då inte det? De gör helt enkelt om köket till uthyrningsrum för att tjäna ännu mer pengar!… Ni måste kunna förvänta er att få en nylagad varm frukost serverad till ert bord och att kunna äta så mycket ni orkar för att orka med hela den långa dag som ligger framför er. Falcon Hotel serverar engelsk frukost ( fruktjuice, flera sorters flingor, massor av rostat bröd och ägg & bacon med en grönska ). Fråga alltid vilken sorts frukost ni kommer att få.

(f) Hissar

Här kommer ni att få en blandning av de fördelar som hör till 2, 3 och 4 stjärnor, vissa får ni andra inte. Varför? Sedan början av 60-talet har många av Londons byggnader listats som byggnadsminnesmärken de lokala byggnadsnämnderna. Detta innebär att inga ombyggnader tillåts invändigt eller utvändigt. På grund av detta har det blivit omöjligt för många hotell inrymda i äldre byggnader att installera hiss. Detta gäller i praktiken i 95% av London! Så har t.ex. Falcon Hotel ingen hiss. Huvuddelen av byggnaderna i London är emellertid inte högre än 5 våningar. Så förvänta er att gå några trappor om ni bor på ett 2-, 3-, eller 4-stjärnigt hotell. Om detta av medicinska skäl är besvärligt för, be att få ett rum på de lägre våningarna.

(g) Säkerhet och hygien

Lagen kräver att alla hotell måste hålla en minimum-standard. De ska besökas regelbundet av myndigheterna och får en rapport på eventuella anmärkningar. Om ni känner er osäkra, fråga när den senaste inspektionen var och om eventuella anmärkningar har blivit åtgärdade. Be att få se en kopia av inspektörens rapport om ni regelbundet på samma ställe och känner er osäkra. Falcon Hotel hade besök under vintern 2000 och hade bara en anmärkning som rörde en skruv som hade lossnat på ett räcke, vilket redan har åtgärdats!

(h) Mer säkerhet

Tyvärr utgör kriminalitet fortfarande ett problem över hela London. Om ni oroar er, fråga om hotellet är bemannat 24 timmar om dygnet och om det finns finmaskigt bevakningskamera-system i drift. Fråga också om det nyligen inträffat något brott!

(i) Fax och e-post

Ni bör kunna använda e-post gratis och fax till rimlig kostnad.

(j) Kassaskåp

Ni bör kunna förvara värdeföremål i kassaskåp antingen på ert rum eller i receptionen. Ett 4-stjärnigt hotell kan ha kassafack på rummen, ett 3-stjärnigt antingen på remmen eller i receptionen, men vänta er inte kassafack på rummen i ett 2-stjärnigt. Falcon har kassaskåp i receptionen. Av erfarenhet är detta det säkraste eftersom det är bemannat och om någon gäst skulle glömma kvar något i kassafacket på rummet blir det inte nästa gäst som hittar det. Se till att inte hotellstäderskan får tillträde till kassafacket.

(k) Buller

Många hotellgäster förbiser bullernivåerna, företrädesvis från trafiken, i en storstad som London. Många hotell är naturligtvis belägna längs större gator och många har inte dubbelglasade fönster eftersom byggnaderna är byggnadsminnesmärkta. Se till att ert hotell har ett lugnt läge helst vid en sidogata. Om ni hamnar vid en trafikerad gata så är rum på bullret lägre på de övre våningarna och mot gården, men man har sämre utsikt! Falcon Hotel har fördelen av att ligga vid ett "square". "Squares" byggdes med på alla sidor som delade en stor gemensam trädgård som användes av de kringliggande husen. Glöm inte heller småsaker som smällande dörrar mitt i natten. Lagen kräver att alla dörrar har dörrstängare av brandsäkerhetsskäl och när de stängs så smäller det! Det måste finnas stötdämpare vid alla dörrar för att eliminera detta irriterande problem.

(l) Parkering

Som i alla huvudstäder, finns det trafik- och parkerings-problems i London. Om ni har bil ska ni inte förvänta er parkeringsmöjlighet i centrum av London men se till att ert hotell inte ligger i en röd zon ( där det finns röda kantlinjer är det förbjudet att ens stanna i 1 minut ). Se till att det finns parkeringsplatser med parkeringsmätare i närheten av ert hotell. Falcon Hotel har P-platser med mätare precis utanför.

(m) För vissa har storleken betydelse!

London är känt som huvudstaden för folk som "bor ovanpå varandra". Medan många städer i USA och Australien är öppna och vidsträckta, är byggnaderna i Londons höga och smala. Detta betyder att rummen i de flest fall, såväl i bostäder som kontor, speciellt i ombyggda hus, är mindre än ni kanske är vana vid. Om ni behöver ett stort hotellrum råder vi er att välja ett 5-stjärnigt utanför city. Inne i city, har även hotell med många stjärnor små rum. Det beror på hur tomtpriserna skjutit i höjden till över 500 pund/m² och det faktum byggnaderna i allmänhet är mindre. Naturligtvis varierar rumsstorleken, men oftast är dessa skillnader marginella.Falcon's rum ligger i övre delen av skalan, vad gäller hotell i centrala London.

(n) Läge, läge och läge!

Den här punkten borde egentligen stå högst upp på listan. Försäkra er om att befinna er i rätt del av staden för att enkelt komma dit och därifrån! Som alla andra europeiska storstäder är London en vidsträckt stad. Sätt upp som mål kunna ta er till ert hotell inom en timme från de större flygplatserna. Om ni stannar i London i några dagar för en storstadssemester, för att gå på ett bröllop eller ett affärsmöte, är det det sista ni önskar er att behöva 3 timmar ( eller t.o.m. 4 i rusningstrafik ), för att komma till ert hotell. Bara in- och ut-checkning kan ju ibland stjäla en dag! Turistens två vanligaste vägarna in till London är: (1) Från Heathrow med Heathrow Express till Paddington med en restid på 15 minuter ( sedan tar det ytterligare 2 minuter till Falcon Hotel ! ) och (2) från Gatwick till Victoria som tar 30 minuter. Till Falcon tar det ytterligare 20 minuter med tunnelbana ( "underground", "subway" or "tube" ). Se också till att tåg- eller tunnelbane-stationen ni kommer att bo vid har möjlighet att checka-in ert bagage till flygbolaget för er återresa. Detta är desto viktigare om ni inte ska till flygplatsen direkt på morgonen, för det kommer att ge er en extra bagage-fri dag i London! Paddington har check-in till alla större flygbolag.

(o) Luftkonditionering

När sommaren närmar sig bekymrar sig många turister, speciellt från varmare länder, över att det inte finns luftkonditionering. Falcon har inte luftkonditionering och ni kommer knappast att finna det på något hotell eller B&B-inrättningar med mindre än 5 stjärnor. Vi fick lära oss som barn att England är ett kallt och fuktigt land och det stämmer. Bekymra er inte över att det inte finns luftkonditionering, för den kommer knappast att behövas, ens när det är högsommar. Även varma dagar brukar nätterna vara kyliga och ibland kalla. Mellan kl. 5 och 10 på morgonen sjunker temperaturen med, i snitt,2-3 grader/timme! De kalla nätterna brukar kunna hålla de flesta byggnader kalla under dagen. Om ni har lagt märke till att det knappt finns några swimmingpooler utomhus i Storbrittanien, så är detta anledningen. Temperaturen under nätterna räcker inte till att hålla vattnet varmt! Rådet till resenärer är enkelt: det är kalla fuktiga platser ni ska ta er i akt för, speciellt på hösten och vintern. Se till att det finns ordentlig uppvärmning, där ni ska bo och att den inte stängs av under sommarmånaderna!

 

Kom att det är det finns stora skillnader mellan olika 2-stjärniga hotell. Välj noggrant.

 

För förfrågan via e-post:

Click here to email us

 

Tel:  +44 (0) 20 7723 8603
Fax: +44 (0) 20 7402 7009
 


Budget Hotel London Home 

 Budget Hotel London Location

  Budget Hotel London Economy Prices 

  Budget Hotel London Online Reservation 

  Budget Hotel London Guide

 Budget Hotel London Customers Say ..

Budget Hotel London Popular Links