London Hotel Discount Rates

Centraal Londen budget hotel B&B Bed and Breakfast

 

centraal londen hotel

 

 

centraal londen hotel home

 

centraal londen hotel

Click to see a sample of comments from our customers

centraal londen hotel links

 

 

 

Op deze paginaīs geven wij algemene richtlijnen voor het kiezen van een hotel in Londen. Waar u ook besluit te verblijven, de tips zullen u van pas komen. Mocht u op zoek zijn naar betaalbare accomodatie, raden wij u het lezen van deze paginaīs ten zeerste aan. De informatie is verzameld op basis van ervaringen van zowel reizigers als hotelhouders in Londen. Mocht u andere ideeŽn hebben, aarzel niet ons te e-mailen Click here to email us en we zullen uw tips toevoegen aan deze paginaīs.

 

1. Inleiding

London heeft het grootste aantal hotels van alle (hoofd)steden in Europa. Hoewel veel keuze in het algemeen prettig is voor de klant, maakt dit het kiezen van de juiste plek tegen de juiste prijs moeilijker.

Het feit dat door de diverse accomodaties allerlei termen worden gebruikt, zoals Hotel, Motel, Bed and Breakfast, Guest House, Lodging en hostels, maakt e.e.a. er ook niet makkelijker op. Temeer daar deze termen elders op de wereld een andere lading dekken en dus op zichzelf al verwarring zaaien. 

Dus...

2. Hotel, Motel, Bed and Breakfast, Guest House, Lodging en Hostels?

- In een hostel zult u een kamer delen met ca. 10 andere gasten en slapen in stapelbedden. Verwacht niet al teveel service, hygiŽne, privacy of ontbijt. Sanitair is gemeenschappelijk en mannen en vrouwen slapen meestal op gescheiden kamers. Er is geen linnengoed aanwezig. U ontvangt een deken bij het inchecken, maar u slaapt op een kaal matras (soms met plastic overtrokken!). Hostels zijn in feite het meest geschikt voor rugzaktoeristen en studenten met een zeer laag budget. Als u de middelen heeft, probeer hostels dan te vermijden.

- In een guest houselodging en soms zelfs in een bed and breakfast verblijft u bij mensen thuis, veelal woont de eigenaar er zelf ook. Verwacht geen hoge standaards, het ontbijt zal minimaal zijn, mocht er linnengoed aanwezig zijn is dit vaak niet erg comfortabel en soms zijn er beperkingen m.b.t. het verlaten en binnenkomen van het huis, in het bijzonder īs avonds en īs nachts! Bedenk u dat Amerikanen minder waarde toekennen aan het begrip B&B dan Europeanen.  B&Bīs hebben in Europa hun diensten bewezen voor korte verblijven in steden en op het platteland en hebben in het algemeen een hogere standaard te bieden dan in de VS (in vergelijking met het overige aanbod). Het lijkt er dus op dat B&B populair is omdat het voorziet in een behoefte, maar niet door de geboden standaard of het management.

-In een 2 of 3 sterren hotel zou u de normale, basale voorzieningen moeten aantreffen, die een verblijf comfortabel en ontspannen maken. U mag hoge standaards verwachten t.a.v. hygiŽne en comfort, gelijk aan of beter dan u thuis gewend bent. U moet zich immers thuis voelen en een goede nachtrust genieten en op zīn minst zo goed als slapen in uw eigen bed of zelfs beter.

-In een 3,  4 of 5 sterren hotel mag u behalve het bovenstaande meer voorzieningen verwachten, zoals een bar, wellicht een fitness ruimte etc. 

Als u voornemens bent langere tijd in een hotel te verblijven en daar veel tijd door te brengen, kies dan een hotel met 3 of meer sterren. U zult de faciliteiten nodig hebben om niet verveeld te raken en uw tijd door te komen.  Echter, u betaalt er een hoge prijs voor. Mocht u na een lange dag sightseeing of werken behoefte hebben aan een leuke, schone en comfortabele plek om te slapen, kies dan een 2-sterren hotel.  U krijgt de beschikking over een comfortabel bed, TV, mogelijkheden om koffie of thee te maken, terwijl u zich met uw voeten omhoog voorbereidt op een goede nacht rust. Het zal u een besparing van maximaal 50% opleveren en waarschijnlijk krijgt u wat u nodig heeft in een vriendelijke, comfortabele sfeer. 

3. Wat betekenen sterren en diamanten?

Kort samengevat: Groot BrittanniŽ hanteerde van oudsher het onderscheid tussen 1 tot 4 sterren hotels: 1 ster stond voor zeer eenvoudig en 4 stond voor de hoogste kwalificatie.Vanuit de toeristenorganisaties is de laatste 10 jaar voor B&B accomodaties een systeem geÔntroduceerd met diamanten  (zie symbool ®). De criteria voor kwalificatie zijn gelijk aan die van sterren, dus  ** is gelijk aan ®®. In Europa worden ook nog kwalificaties toegekend binnen het systeem van sterren: 

* = Basic, ** = Economy, *** = Tourist, **** = Business, **** = First and ****** = Deluxe

Bijvoorbeeld: het Falcon Hotel is gekwalificeerd als een  *** hotel in de Hotel Guide, de grootste Europese uitgave op het gebied van hotelgidsen. Het Falcon Hotel gebruikt echter nog steeds de traditionele Engelse 2-sterren kwalificatie, terwijl het daarbuiten dus wordt beschouwd als een  ***.

4. Dus, als ik ga voor een 2 sterren hotel, wat kan ik dan verwachten in het centrum van Londen?

Of u nu reist voor zakelijke of toeristische doeleinden, als u geld wilt besparen om meer te kunnen besteden aan inkopen en entertainment, zult u een 2 sterren hotel met name kiezen vanwege het grote verschil in prijs tussen een 2- en een 3 sterren hotel.  Om u een typerend voorbeeld te geven: voor een 2-persoons kamer in een 3 sterren hotel in Lancaster Gate (3 minuten van het Falcon Hotel) betaalt u  £110 terwijl dezelfde kamer u in het Falcon Hotel  £60 kost! Als u een 2 sterren hotel kiest, wat kunt u dan wel en niet verwachten:

(a) Netheid en comfort

Hoeveel sterren uw hotel ook heeft, u mag overal eenzelfde niveau netheid en comfort verwachten.  Het meubilair en de aankleding zijn misschien niet zo luxueus, maar zullen functioneel en schoon zijn.

(b) Service

Uw kamer moet worden opgeruimd, de badkamer schoongemaakt, handdoeken dagelijks en beddengoed regelmatig verschoond worden. Er zijn veel 2 sterren hotels en   B&Bīs die besparen op het aantal kamermeisjes en het verschonen van handdoeken, met als gevolg dat de service en hygiŽne achteruit gaat.  

(c) Voorzieningen

In uw kamer zult u basis voorzieningen aantreffen, zoals een kleuren TV en mogelijkheden om koffie of thee te zetten. Daarnaast zal een 3 sterren hotel voorzien zijn van een lounge en een bar.  Een 2 sterren hotel zal alleen een ontbijtruimte hebben.Voor veel mensen is een hotelbar een luxe, niet alleen vanwege de hoge drankprijzen,  maar ook door het ontbreken van de juiste sfeer.  Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de gasten de hotelbar tijdens hun verblijf kort en eenmalig aandoen.  Vanuit een centraal gelegen 2 sterren hotel bent u in staat de vele pubs in het centrum van Londen te bezoeken en van de geweldige sfeer te genieten, tegen betaalbare prijzen. Wat opgaat voor hotelbars gaat ook op voor de restaurants in 3- en 

4 sterrenhotels.

(d) Badkamers

De extreem hoge onroerend goed-prijzen in Londen zijn algemeen bekend. Om deze reden zijn veel 2- en 3 sterren hotels gedwongen zeer efficiŽnt met ruimte om te gaan. Een badkamer met ligbad is om die reden een zeldzaamheid, de meeste hotels hebben slechts douches. Helaas installeren veel hotels, ook in de hogere klasse, een type "vliegtuigcabine" toilet en douche.  Dit zijn kunststof gegoten units van 1.20 bij 60 cm. waarin de douche, het toiet en de wastafel zich bevinden! U zult het gevoel krijgen op de toiletdeksel te staan douchen en tijdens het scheren kunt u er maar beter even op gaan zitten om uw knieŽn te sparen!  Het ergste is dat er slechts ruimte is voor 1 persoon tegelijkertijd.  Het Falcon Hotel maakt geen gebruik van deze cabines. Alle, gescheiden, faciliteiten zijn goed bemeten. Bovendien mag u de hele dag op voldoende heet water rekenen. 

(e) Ontbijt

De meeste bed and breakfasts, 2 en zelfs 3 sterren hotels zullen een zg. continental breakfast serveren. Dit bestaat uit een broodje met een cupje jam en boter, uitgereikt in een plastic zak bij de receptie, te nuttigen op uw eigen kamer met een zelf bereid kopje (oplos)koffie of thee. Kom nou zeg! Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd voor een reiziger, toerist of zakenman. Een stadshotel in Londen zou toch beter moeten kunnen presteren. Waarom pakken ze het dan zo aan? Heel simpel, door de keuken en de ontbijtruimte af te schaffen, kunnen ze (nog) meer verdienen aan de kamers. ......U zou mogen verwachten dat er aan tafel een vers ontbijt wordt geserveerd, met warme gerechten, waarvan u, met een zware dag in het verschiet,  zoveel kunt eten als u wenst.  Het Falcon hotel biedt u een English breakfast (vruchtensap, cereals, eieren met bacon en groente en een ruime hoeveelheid toast). Informeer altijd vooraf welk soort ontbijt  het hotel serveert.

(f) Liften

Dit is niet gebonden aan 2, 3 of 4 sterren; sommigen hebben een lift, anderen niet. Waarom? Sinds het begin van de 60-er jaren zijn veel gebouwen in Londen aangeduid als gebouwen met historische waarde. Deze gebouwen mogen noch aan de binnenkant noch aan de buitenkant aanpassingen ondergaan. Tengevolge hiervan is het voor hotels gevestigd in oude gebouwen (95% van de hotels in Londen!) onmogelijk een lift te installeren.  Het Falcon Hotel heeft geen lift. Het merendeel van de gebouwen daarentegen gaan niet hoger dan 3 verdiepingen. Houd rekening met een aantal trappen in 2, 3 en 4 sterren hotels. Mocht u slecht ter been zijn, kunt u altijd vragen om een kamer op de begane grond of 1e etage.

(g) Veiligheid en hygiŽne

De minimale standaards die een hotel in acht moet nemen zijn geregeld bij de wet. Hotels zouden regelmatig bezocht moeten worden door de autoriteiten en een inspectierapport moeten ontvangen met eventuele tekortkomingen. Mocht u zich zorgen maken, vraag dan gerust wanneer het hotel voor het laatst is bezocht en of ze iets hebben gedaan met de actiepunten. Als u ergens regelmatig verblijft en u bent niet zeker van de zaak,  vraag dan om een kopie van het inspectierapport.  Het Falcon Hotel is in de winter van 2000 bezocht en had 1 aandachtspunt, een schroef van een leuning ontbrak en die is inmiddels aangebracht! 

(h) Meer veiligheid

Criminaliteit is helaas in heel Londen een grote zorg. Mocht u bezorgd zijn, vraag dan of het hotel 24 uur bemand is en of er camerabewaking is. Informeer ook naar eventuele recente ervaringen met criminaliteit! 

(i) Fax en Email

Het moet mogelijk zijn om gratis gebruik te maken van e-mail faciliteiten en ook faxen moet gratis of tegen een geringe vergoeding mogelijk zijn.

(j) Kluisjes

U dient de beschikking te hebben over een kluisje in uw kamer of bij de receptie. Een 4 sterren hotel zal waarschijnlijk kluisjes hebben in de kamers. Een 3 sterren hotel in de kamers danwel bij de receptie en in een 2 sterren hotel moet u geen kluisje in de kamers verwachten. Het Falcon heeft een kluis bij de receptie. Uit ervaring is gebleken dat een kluisje bij de receptie veiliger is, omdat deze wordt bemand en mochten gasten iets vergeten in hun kamerkluisje, wordt het door de volgende gasten gevonden. Wellicht ten overvloede: kamermeisjes hebben geen toegang tot kluisjes.

(k) Geluidsoverlast

In een grote stad als Londen, zullen veel bezoekers geluidsoverlast, met name van het verkeer op de koop toe nemen. Veel hotels zijn van oudsher gesitueerd aan grote, doorgaande wegen en hebben geen dubbel glas. Vanwege de eerdergenoemde regelgeving voor gebouwen met historische waarde, mogen zij bovendien geen dubbel glas aanbrengen. Verzeker u ervan dat uw hotel is rustig gelegen is, bij voorkeur in een zijstraat. Mocht u toch terecht komen in een drukke straat, dan zijn kamers aan de achterzijde en op de hoogste verdieping in het algemeen het meest rustig, maar dan ontbeert u vaak een mooi uitzicht. Het Falcon Hotel is gezegend met een ligging aan een "square". Rondom squares werden woonhuizen aangelegd, die de grote gemeenschappelijke tuin deelden. Denk ook aan de  minder opvallende oorzaken van geluidsoverlast, zoals dichtslaande deuren midden in de nacht. Het is wettelijk verplicht dat deuren bij brand vanzelf openspringen en wanneer ze in het slot vallen, slaan ze dus dicht. Om deze bron van irritatie te vermijden zouden alle deuren moeten worden voorzien van schokdempers. 

(l) Parkeren

Zoals alle hoofdsteden, gaat Londen gebukt onder verkeers- en parkeer problemen. Mocht u met de auto reizen, verwacht geen parkeerplaats bij uw hotel. Verzeker u er echter wel van dat uw hotel niet in de "red lines" zone ligt, waar het zelfs verboden is om een minuutje te stoppen! Zorg ervoor dat er parkeermeters zijn in de buurt van uw hotel. Vlak naast het Falcon hotel staan  parkeermeters.

(m) Kamerafmetingen, voor sommigen van belang!

Londen is bekend als de hoofdstad waar mensen bovenop elkaar wonen. Terwijl veel steden in de VS of AustraliŽ een wijdse, open uitstraling hebben, zijn de gebouwen in Londen smal en hoog. Dit betekent dat hotelkamers in hoofdzaak kleiner zullen zijn dan u gewend bent, met name in gebouwen die later een hotelbestemming kregen. Mocht u een grote hotelkamer nodig hebben, wendt u dan tot een nieuwbouw 5 sterren hotel aan de buitenrand van de stad.  In het centrum hebben zelfs de  hogere hotelklasses kleine kamers. Dit heeft alles van doen met de torenhoge grondprijzen in Londen (ca. £1500 per vierkante meter) en het feit dat gebouwen in het algemeen kleiner bemeten zijn. Er zijn natuurlijk verschillen, binnen het aanbod van relatief kleine kamers, maar die zijn marginaal. De afmetingen van de meeste kamers in het Falcon hotel zijn ruimer dan gemiddeld in het centrum van Londen.

(n) Plaats, plaats, plaats!

Last but not least, wees er zeker van dat u in het goede deel van Londen verblijft om de stad makkelijk in en uit te komen. Zoals alle Europese steden is Londen groot. U zult willen uitgaan van maximum een uur reistijd van het vliegveld naar uw hotel. Als u een stedentrip van een paar dagen onderneemt, een bruiloft of een vergadering gaat bijwonen, is het laatste wat u wilt 3 (of in de spits 4) uur onderweg zijn naar uw hotel. Zo kan het arriveren en vertrekken u, bij elkaar, een dag van uw reis kosten! Er zijn twee zeer snelle manieren om vanaf de luchthavens Londen binnen te komen (1) vanaf Heathrow met de Heathrow Express naar Paddington, reistijd 15 minuten (het  Falcon Hotel  is dan nog 2 minuten lopen!) en (2) vanaf Gatwick naar Victoria, reistijd 30 minuten. Vervolgens is het Falcon hotel nog 20 minuten met de metro. Informeer ook of het trein- of metrostation check-in faciliteiten heeft voor bagage van uw vliegmaatschappij (voor de terugvlucht). Dit is uitermate belangrijk als u niet rechtstreeks van het hotel naar het vliegveld gaat op de dag van uw terugreis. Dit biedt uitzicht op een extra bagagevrij dagje Londen. Paddington station biedt eerdergenoemde faciliteiten voor alle grote vliegmaat- schappijen.  

 

MAAR bedenk alstublieft dat niet alle 2 sterren hotels hetzelfde zijn. Maak uw keuze zorgvuldig.

Voor inlichtingen E-mail :

Click here to email us